#jag bor här

nu gäller det. nu delar jag med mig av två bilder från våran/deras "backyard". råfint. man ser inte så jättemycket. kommer fler nivet. har spenderat några timmar där idag i väntan på en lunch i stan och senare ett RÅÅTUFFT zumbapass på världens finaste gym. det hade ALLT. lol. ja vad ska jag säga. det här är inte sverige. vilken energi, och vad alla släppte lös. släppte allt utanför studion och ba svettades. fantastiskt. nervösast inför imorgon. nu ska ja på skypdate. hej.
 


 

#hej från kenya


 
på altanen. med pastasallad och sol. har det som fint. men oj så nervans jag är. imorgon har jag mitt första möte med Kevin, Director på Bethezer Dance Music & Drama. Vi ska diskutera vilka klasser jag ska ta, hur kvalificerad jag är, vilken nivå jag ligger på, motivation osvosv. jag vill ju ba va bäst. vill ju ba göra allt. vill ju ba dansa. saknar det så att det gör ont i hela kroppen min.
 
idag har jag gjort nå roligt, hängde med Adelina till grönsaksmarknaden. ojoj så mycket färsk frukt, för att inte tala om hur billigt det var. traskade iväg lite på egen hand. Adelina får det inte till ett lika bra pris om jag står där bredvid som en fisk, "Mzungu med penki". ajabaja. väg själv möttes jag istället av "madam, what do you want today?" "fresh fruits madam, really cheap" "hey beatutiful, how are you?" osvosvosv...... söta. hade inte en krona på mig som tur var, annars hade jag inte kunnat låta bli att köpa av de nyplockade frukterna. "ser det ut som att jag har penki på mig eller? och nä jag vill inte följa med dig hem" nä, så vågade jag ju inte säga.
ett kenyanskt nummer och en billig måbbe äger jag nu också. fint. ring mig inte, det blir dyrt! hihih.
 
har det fint i alla fall. trotts att jag har lite hemlängtan efter en vecka på resande fot. lol.
styrketräning med sebban nu. jag ska bli starkast i världen.

#på platts och känner efter...

lite av varje. ja. vad ska man säga? landade 07.00 (kenyatid) och fattade inte att det var verklighet. bad chauffören nypa mig, "nyp mig Ephantus, jag tror jag drömmer" sa ja. men det var verkligen verklighet. kollade ut genom bilrutan och inbillade mig att jag såg en film. men klev ut genom bildörren och stod där på riktigt. på marken i Kenya. kommer hem till huset (slottet??) och möts av fantastiska Adelina och Mukuri som jobbar i och utanför huset. FRULLEEE! jehhoo. oj vad jag har saknat hennes frukost. lyxan. sedan en lunch med moster i centrum, verkligen saknat. hänka Ephantus (chauffören) och hämta upp kussarna på International School Of Kenya. nyfikna tokar som vanligt. och OERHÖRT begåvade. stolta jag. avslutade hela den fina dagen med en fantastisk middag. nu sitter jag här i mitt rum (sal?) på min feta säng och fattar inte hur fan jag hamnade här.
 
ååh justja, glömde jag säga att jag packar upp sommarkläder från min resväska??
jajjemuuus. för det är ju faktiskt fett mycket sommar här. rågöttan.

#två nätter i paris...

och två kvar. har inte förstått att jag verkligen landar i min hemstad de kommande månaderna på måndag. det känns just nu overkligt. alltså att det inte är i min lilla verklighet. nu gäller det att visa mina smutsiga framfötter (stackarna) och ba köra.

#je suis à paris

å ba så ni vet... "je suis à paris" betyder "jag är i paris". och det är jag ju faktiskt.

och det är riktigt fett. vi har det väldigt fint. idag mina damer och herrar har vi gjort lite smott och gott. började dagen med en sjukt stökig men billig secondhandbutik. jag och maja åkte sedan vidare på picninc nedanför Sacre Ceur, kikade på en sjukt skickling fotbolls-"trickare(?)" och gick även in i den ståtliga kyrkan. men alltsåå, faktiskt, helt craazzyy hur duktig skubben som då stod på en pelare på kanske 1,5m² och trixade som en galning. med en FOTBOLLSJÄVEL. (dansaren i mig: "han måste ha varit dansare") publicerar film så småning om. hursomhaver...sedan traskade vi igenom ännu lite second hand innan vi begav oss till muséet Centre Pompidou.  Rånice modernt muséum, och ooj så trevligt vi hade det. efter allt stojjande var inte våra fötter till så mycket mer hjälp än att färda oss hem till läggan. så en cirrepåse och några metro senare var vi hemma. tackålov nivet.
 
nu ska jag slagga på riktigt. skojar inte på riktigt.

#ett gäng från gbg

här kommer ett gäng pics från götet. jättefina. råmysiga. göteböörg.
 

#copenhagen

ja nu var man då här. i köpenhamn. en fantastiskt mysig storstad. bor på ett råmysigt hostel väldigt centralt vid namn Copenhagen Down Town. REKOMENDERAS! väldigt bekvämt och lättsamt. lätt värt! har suttit på en orientalisk veg.restaurang hela kvällen med Clara innan vi gick och satte oss i loungen på hostlet. RÅMYSIGT. att få träffa Clara igen efter så lång tid var verkligen fint och betydelsefullt. väldigt fint och väldigt betydelsefullt. vi har haft så mycket att prata om och så mycket att skratta åt. Clara har nu krypit till sängs för att möta ännu en dag på den moderne dansskole i copenhagen där hon nu är på praktik. jag själv har suttit kvar här i loungen och spanat på godbitar. och tro mig, det finns många. näärååå, jag har faktiskt gjort sånadär viktiga tråkiga saker inför resan. blablabla. lol. och sedan pratat med min kirunakock. efter ett väldigt dyrt samtal från Tobias känner man sig lite fattigare ekonomiskt men otroligt mycket rikare på vilja, mod och kärlek inför den kommande resan och tiden jag kommer att spendera nere i Kenya.
 
TRO MIG, jag är fan redo nu. nu dyker jag med huvudet före.

#hej ska vi äta glass?

på tåget mot käpenhamn. Rååsugen på glass. hungrig som en tok. och här sitter jag med mina bananer och en flaska vatten. för snål för att köpa minsta lilla rutten chokladkaka på tåget. lololol. om några timmar ska jag få träffa clara, fint! en romantisk middag och en enooorm uppdatering om varandras liv, nu var det ett tag sedan vi sågs. sjuukt ju.

eftersom att ingen på tåget verkar vilja bjuda på glass (inte för att jag frågat) så får jag väl ta och käka mina bananer. kul ens. (jåjå)


#götet

/på TB påväg från sthlm. herråå/
BILDER OVAN FRÅN STHLM.
 

 
Sista natten i götet ikväll. fantastisk tid med Johanna och co. Imorgon färdas jag ännu mer söderut. mot köpenhamn. sova en natt på ett hostel, träffa underbara rara clara, käka gomat, må göttan osv. weiioo! och på onsdagen tar jag flygan till paris för att hänga med finaste maja och hennes vänner. blir några riktigt megafina dagar nu innan min rååålåångaa flygresa mot Kenya.
 
gonattan.

#tack till..

...sveriges huvudstad och anna å mikas välkomnande!! jehooo. jättemysigt att ha haft en jättefin helg med anna. Jättejobbigt att säga hejdå imörrn, då transporteras jag vidare till götet. Hänga me johanna och kusin vitamin. Ta jazzklass på akkis och strosa runt. Mega-skojjjit. Nu äre rulle och lite sömn. Pözzan


#världens bästa dröm

inatt drömde jag att jag fyndade VÄÄRLDENS fetaste skor. två par unika platådojjor. ååååååhh. varför var det inte min verklighet. suck. skulle ba säga det. åter till min lilla packbubla och kaoset i mitt rum.

#saras packguide

Hur man packar inför en flytt till en jävligt varmt land:
Steg 1: dra ut på det. lika bra att göra det sista dagen. det kommer ändå bli stressigt och du kommer ändå aldrig att palla påbörja det.
Steg 2: gör en packlista... som du sedan upptäcker suger snopp för att du bara kommer på massa trökiga "viktiga" skitsaker som "MÅSTE" med. så, nu är du tillbaka på noll.
Steg 3: lägg fram alla kläder osv på en plan yta (typ sängen) och upptäck att det ALDRIG kommer att rymmas i din asfeta resväska och att vikten på den kommer att bli WAAAYY OVER 23kg. VIKTIGT - se till att inte gripas av panik. allt kommer bli bra.
Steg 4: käka nå gött. drick en kopp kaffe. samla dig. du ser framför dig att det inte kommer bli a piece of cake.
Steg 5: ställ dig framför kaoset. dvs. det du hade tänkt dig skulle vara en organiserad packning. ta ett djupt andetag. åååå.... RENSA bort!! du har lixoom inget val. (troligtvis så kommer du ändå att upptäcka att det ändå inte kommer att rymmas)
Steg 6: Nu har du troligtvis tänkt alla möjliga tankar, kanske ställa in resan, åka utan den där idiotiska packningen osvosv. förhoppningsvis har tankar som självmord, droger och mord inte trängt sig på din hjärnhinna. Att packa är fan inte lätt. sök hjälp om du tror att detta kommer att påverka din framtid.
Steg 7: Okej, nu har du rensat, gripits av panik, käkat, tyckt synd om dig själv, försökt att ta djupa andetag osvosv...finns inte så mycket mer att göra. suck to be you. Tryck ner skiten i resväskan. hoppa på den, dra igen dragkedjan och lägg denna packguide bakom dig.
GLÖM INTE: pass.
 
alltså. som ni nog förstår, så är jag FETT lesss på all denna packning. DET RYMMS JU INTE I SKITVÄSKAN. varför? varför? varför? .....man får tänka positivt. om mindre än 24h är jag påväg söderut. och om 229h lyfter jag och mitt flygplan till Nairobi. weehoooo. en tisha och ett par trollor får räcka.

#Nu...

...inleder jag min lilla ''hejdå''-tripp. Idag: PITEÅ! eller man kanske ska säga att den startade igår. Igår:KIRUNA! Såja.

Ha så kuuult i 30 minus. Ja ska va i 60grader varmare. Jeehoooo.

Sitter på bussen nu med råsköna platå och en kaffemugg med läppstiftsklet. Först lunch med alle och limpan på stat och en vända i piteås underbara stad. Sedan rullar hejdå:en på. en efter en. men ni vet ''vi ses snart igen''. Pözzzz.


#tack gieron

tackar och bockar för tre fantastiska dagar i Kiruna (gieron, därav rubriken). Har hälsat på Tobias och hans sambo Christian(hihi) rålit. käkat fantastisk go mat av min fina kock. traskat runt i vinterlandet och lattjat. fikat och även gjort ÄNNU ett hål i örat. vart ska detta sluta? i näsan kanske? pussats osv. Ja ni vet.

Efter ett otroligt plågsamt farväl sitter jag nu på tåget mot LÅ. ''ses om 4mån''. Oohneijj. det är sjuukkt jåbbit.

Nu väntar två intensiva pack- och farväldagar i LÅ och Pite innan min resa söderut börjar klockan 06.00 på fredag. weehoo. Trippen är lite omplanerad, sä istället för skåne och malmö drar jag förbi götet och sedan över till köpenhamn. det blir nog en fin tripp det me, träffa fantastiska vänner som jag annars inte hade hunnit träffa. dock feeett tråk att inte hinna träffa skånefolket. miljontals tankar till er!!

Hur som helst... Mina hjärnceller är nog påväg att ta sig en kort semester nu så dessa visa ord som jag annars kommer på är för tillfället ur funktion. Vi tar ett enkelt ord här istl; Heerrrååå ni vet!


#vad ja é glá

wweehoooo. Min fantastiska mamma har gjort mig gladast i världen. idag berättade hon att hon kommer ner och hälsar på mig under min långa vistelse i Nairobi, men inte nog med det.... vi ska åka över till fina ön Zanzibar! en plats som jag verkligen vill uppleva. 7kt råglad chäy!!
 

#lurrebuffé

drar in till stan med mina krokiga fingrar och min otroliga flummighet. lurre buff på olivers me anna. ikväll kommer tobelito. Megahäng!! Herrrråååå


Seeeeegmåbben publicerade inte. Nåja. Matkoma här. Lurre i typ 2h. Käka så vi kan klara oss till år 2014. MEEEGAGOTTT. lätt värt.


#hakuna matata

heeelt 7kt men snart är jag där. detta är en del av den dansfestivalen från föregående år som jag detta år ska få vara med och anordna. jeehooo!! RÅÅÅGLAAAD! och fett nervös. nedräkning: 17 dagar kvar i europa.
 
 

#gubbhänget

ikväll ska jag och a.v ut och ragga på gubbar. jehhoo. nä nu skojja jag. vi ska ta en öl i ett hörn på Bishops och råmysa. det blir meganice.

#läkarhus

...är råläskiga. ja gillar inte skumma läkare och jag gillar inte nålar i armen, åsså fy för asfeta topz i halsen. för att sedan få reda på att dom inte hittar någonting. ''okidoki hejdå''


#bildbomben

en väldigt fin helg. för att få glömma allt utanför den lilla bubblan till stuga i gällivare.
 

#sushihänget

en utav de sista kvällarna i abisko vankades det sushi i p-längan på mittenvåningen. det blev kalasbra.
saknar alla som en tok. vilken megafin sommar det har varit. jodah.
 
 
 
 

#det är inte mig vi pratar om

alla dessa tankar. alla dessa funderingar. vart är man på väg? är det verkligen jag som ska få uppleva och berikas av den fantastiska miljön och kulturen som mitt kommande hem har att erbjuda? all denna planering... organisationer. dansfestivaler. volontärjobb. afrikanska scener. trummor. bakom kulisserna. anordningar. kompanier. dansande slumområden. en hjälpande hand. dansklasser. frihet. liv. om 19 dagar är det min verklighet och jag har inte riktigt förstått det än.
nu ska jag checka av det sista på min låånga lista. det är en liten bit kvar att gå innan jag kan resa. "HEJ DÅ SWEDEN" om 14 dagar.

#vi är som löv

...blåser ifrån varandra. vi är som floden... väljer olika vägar. vi är som luften... finns alltid kvar. 1vecka och 4dagar kvar.


#frullan

frulle. världens godaste måltid! AnnaV är i stadn. Från stockhålmen. Jehoo! Fika och mega-kvalitetstid.


#Please Mr Postman

//tänker så det knakar. önskar att jag kunder skicka brev till dig. som förr duvet. det är fint. en flaskpost kanske. tar du emot den då?//





#stressande russin

hej hjärnan. kan du snälla ta det lugnt. min kropp behöver andas. mycket nu. mindre än två veeeks kvar till att jag beger mig söder ut. första stopp Stockholm. hejhej Anna V, Hilda & Patrik. sedan Skåne. hejhej Linnea, Hanna & Jens. och efter det utanför Sveriges gränser. hejhej Maja & Leopold. vad kom efter det då? amen justja, KENYA. yeyeye. fan vad ja ska ha skojjigast.

#TACK abisko

/bilder från min Instagram/












#här e ja

nu är jag här igen och tjötar. men min dröm ska bli verklighet. det jag kämpat för det senaste året. det som har slagit knut i magen på mig. det som stressat upp mina underliga nerver. det som gör mig fantastisk överlycklig. jag, lilla JAG, ska äntligen få flytta ner till Kenya. Jag ska äntligen ta del av Afrikas fantastiska kultur, dela med mig av mig själv, lära mig och utvecklas. Känna av frihet. Lära sig att andas. Lära sig att släppa på tyglarna och bara leva. Åka långt, långt bort efter att ha varit placerad bakoms skolans murar i tre långa år. Jag behöver en förändring. En förändring i livet som kan berika och utveckla. hela sommaren har jag tillbringat uppe i Abisko, jobbat som en toker och njutit av allt det fantastiska som Abisko erbjuder, fjällliv och fantastiska människor. Men nu packa flyttfågeln om i sina föräldrars hem uppe i Luleå för att transortera sig ner till underbara Kenya. Jag hände i Kenya vintern 2010/2011 för att hälsa på min moster. Människorna, stämningen och kulturen som jag mötte fick mig att drömma om att någon gång tillbringa en längre tid där. Sedan dess har den drömmen bara vuxit och nu ska jag äntligen återvända. Jag ska få återvända till min moster och hennes familj, det fantastiska huset och den fantastiska miljön som Kenya bjuder på. Det var på en dansföreställning under min senaste vistelse som insikten slog mig att jag kan använda min dans, det globala språk som dansen innebär, för att skapa en egen anknytning till Nairobi, för att dansa, volontärarbeta och leva där.
 
tjolahopp. snart bär det iväg.  nu då, min finaste vän är på besök, vi ska prata, en lång stund. han är bra på att prata. imorgon tar vi bilen upp till Gällivare för att krypa in i min megamysiga stuga och bara vara. komma bort från allt. prata och hänga. osvosv.
 
tack för mig. och på återseende.

RSS 2.0